...HAKKIMDA...

MERHABALAR BEN EVLİ KOCASINI ÇOOOK SEVEN VE DÜNYA TATLISI BİR PRENSESE SAHİP OLAN ÇOOOK ŞANSLI BİR EŞ VE AYNI ZAMANDA ANNEYİM EVİMDE EŞİME VE BEBEĞİME ÇALIŞMAKTAYIM:) EVİMDEN MUTFAĞIMDAN HAYATIMDAN TAŞANLAR GEZDİKLERİM GÖRDÜKLERİM İLK ANNELİK MACERAM:) FARKLI LEZZETLER ÖRGÜLER GÜNCEL HABERLER MAKYAJ KOMBİNLERİM KISACA BİZ KADINLARA DAİR TÜM PAYLAŞIMLAR İÇİN BURADA SİZLERLE BİRLİKTEYİM...

22 Temmuz 2014 Salı

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ


RAMAZAN SOFRALARININ OLMAZSA OLMAZI TATLILARDIR,SİZLERLE LEZZETİNE GARANTİ VERDİĞİM BİR ŞEKERPARE TARİFİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM...
 
MALZEMELER
 
125 gr. tereyağ
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
 
 yumurta
 
1 yumurta  sarısı (üzerine sürmek için)
 
1 paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı karbonat
 
aldığı kadar un
 
ŞERBETİ
 
3,5 su bardağı şeker
 
4.5  su bardağı su
 
1 yemek kaşığı limon suyu 
 
  • Öncelikle şurubunuz için,şekerle suyu bir tencereye koyun ve iyice göz göz olana kadar kaynatın.(15 dakika kadar)Şurubunuz göz göz olunca limon suyunuda ekleyip,5 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın..(koyu bir şurup olacak.)
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağ veya margarin,pudra şekeri, yumurtaları,vanilya,sıvıyağ,karbonat ve aldığı kadar unla ,yumuşak bir hamur hazırlayın.Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız şekerpare hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ister yuvarlak ister oval ,tatlılar hazırlayın ve hafifce yağladığınız tepsiye aralıklar bırakarak dizin.Çatalla üzerlerine bastırarak şekillendirip,üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını dikkatlice sürün.
  • Hazırladığınız tatlıları 170 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.Pişen tatlılarınızı fırından çıkarıp,ilk sıcaklığı gidince( bir dakika sonra) soğumuş olan şurubu üzerlerine kaşık kaşık dökün.
  • Şekerpareleriniz şurubunu çekince üzerlerini hindistan ceviziyle süsleyerek servis edin.

  •  

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder